Snökaoset drog över Birmingham.
1 av 3
Snökaoset drog över Birmingham.
Torres hyllades efter övertidsmålet.
2 av 3
Torres hyllades efter övertidsmålet. - Foto: Scanpix
Liverpool kan andas ut.
3 av 3
Liverpool kan andas ut.

El Niño svepte över Villa Park: "Han är bäst i världen"

Steven Gerrard hyllar Fernando Torres efter spanjorens övertidsavgörande mot Aston Villa.


Liverpool har haft det motigt på sistone.

Men efter två raka segrar verkar storklubben hamnat på rätt spår igen. Och kanske får tränaren Rafa Benitez fortsatt förtroende?

Vändningen? Den äntligen friske målkungen Fernando Torres som under tisdagskvällen avgjorde mötet med Aston Villa - på övertid. Därmed blev han historisk - 25-årige Torres är numera den som snabbast gjort 50 mål i Liverpooltröjan.

Aston Villa pressade Liverpool rejält under hela matchen hemma på Villa Park och borde - om fotbollen varit rättvis - fått med sig minst en poäng. När man minst anade det slog den spanska måltjuven till i snökaoset.

Målet kom efter efter en drös av försvarsmissar av Champions Leaguejagande Aston Villa. Först tappade Richard Dunne bollen till Dirk Kuyt. Holländaren spelade in centralt och där sprang Villa-försvararna ihop sig och lämnade Torres helt fri med målvakten Brad Friedel. Torres var, som vanligt, iskall och sköt in 1-0 vid den bortre stolpen, avgjort. El Niño är tillbaka.

Efteråt hyllades han av lagkaptenen och Liverpoolikonen Steven Gerrrard som själv verkar tycka att det är roligt med fotboll igen.

– Alla vet att när Fernando är i form är han den bäste i världen och vi vill att han gör fler liknande mål så vi tar oss till topp fyra, säger Gerrard till AP.

Liverpool blir kvar på sjunde plats i Premier League, men det är bara fyra poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär kval till Champions League.

För Aston Villa ser det desto tyngre ut. Efter succéperioden med fem raka segrar har man nu istället två raka nederlag och har sjunkit ner till sjätte plats i ligan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!