- Foto: Scanpix/AP

Sir Alex: Chelsea fortfarande hotet

Det är en halvknasig Premier League-säsong men en del överraskningar. Största hotet för sir Alex Ferguson och hans United är dock fortfarande Chelsea.


Arsenal hotar underifrån och Tottenham är bara tre pinnar efter i nuläget. Men Manchester Uniteds manager sir Alex Ferguson förväntar sig att ligaledaren Chelsea är största hotet denna säsong, som är ganska oviss.

- När säsongen började såg jag Chelsea som den största utmanaren och jag har inte ändrat mig, säger Ferguson enligt nyhetsbyrån Ananova.

Wayne Rooney har redan kallat det för ”en knasig säsong” där United redan torskat fem matcher innan jul, Liverpool ligger på åttonde plats och ”Spurs” är med där uppe, liksom Aston Villa som jagar en topp fyra-placering. Och tredjeplacerade Arsenal har räknats bort tidigare...

- Ingen har haft en jämn säsong egentligen och även om det inte ser ut som det för tillfället, så historiskt sett kommer två lag att dra ifrån i slutet.

- Chelsea är den stora faran eftersom de har väldigt mycket erfarenhet.

Ferguson har på grund av en lång skadelista spelat matcher i princip utan naturliga försvarare, och sett till det är det en bedrift att United jagar Chelsea. Vinner man mot Wigan i kväll, vilket man borde göra hemma, är man två poäng bakom Chelsea.

Hittills är man en poäng efter sett till samma period förra säsongen, men man har faktiskt gjort mer mål. Kanske saknar man inte Cristiano Ronaldo så värst mycket trots allt.

- Folk såg oss förlora Ronaldo och antog att det skulle bli avgörande, de kände att vi inte alls skulle bli lika bra utan honom. Cristiano var en otrolig spelare, men vi har anpassat oss. Det skiljer bara en poäng, avslutar demonmanagern.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!