Måndag 8 Aug
Stockholm

"Den nuvarande ledningen förstör en italiensk ikon"

Luciano Moggi gjorde sig känd som stormyglaren som styrde Serie A under flera år.
1 av 2
Luciano Moggi gjorde sig känd som stormyglaren som styrde Serie A under flera år. Foto: Scanpix
Moggi tillsammans med Bettega och Giraudo under tiden i Juventus.
2 av 2
Moggi tillsammans med Bettega och Giraudo under tiden i Juventus. Foto:

Den förre Juventusbossen Luciano Moggi, ansvarig för mutskandalen Calciopoli, attackerar Inter, José Mourinho och sin förra klubb Juventus efter den förnedrande förlusten mot Milan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Luciano Moggi gjorde sig känd som stormyglaren som styrde Serie A under flera år. Den tidigare Juventusbossen har fått stå i skamvrån sedan 2006 då det avslöjades att han varit ansvarig för den värsta mutskandalen i Serie A:s historia.

Men nu börjar han sakta bli "rumsren" igen. Efter Juventus förnedrande nederlag mot Milan under söndagen var Moggi mannen alla ville lyssna på när han framträdde i teveprogrammet Studio Stadio. Han gjorde få besvikna när han i tur och ordning sågade Inter, José Mourinho och Juventus.

- Det italienska mästerskapet är redan Inters som är minst dåliga i en komplett medioker liga. De bästa italienska taktikerna har emigrerat på samma sätt som de starkaste internationella spelarna. För tillfället är italiensk fotboll på nedgång på alla fronter, säger Moggi och för över diskussionen till att handla om Intertränaren José Mourinho:

- Portugisen har verkligen haft tur, säger Moggi om Mourinho. Som tränare är han inte mer än en amatör som kastats in i striden, på samma sätt som Inters president (Massimo Moratti). Han är bättre på medierelationer än fotboll.

Hyllar David Beckham

Om Juventus, som går igenom en rejäl kris, säger han så här:

- Mitt Juventus var perfekt organiserat på alla sätt. I Europa var det endast Manchester United som var bättre än oss i helhet. Den nuvarande ledningen förstör en italiensk ikon.

Men det var inte bara en grinig Moggi som underhöll tevetittarna. Något överraskande hyllade han...David Beckham och Milan.

- Milan har äntligen hittat rätt balans. Återigen har klubben visat bra organisation genom att stötta Leonardo under den svåra tiden. David Beckhams comeback har varit riktigt bra. Han är intelligent och formbar spelare, sa Moggi och hyllades av stående ovationer.

Kanske är en comeback i Juventus nära?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ny seger för Duplantis – vann i Ungern

Publicerades: 1 timme sedan

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

Publicerades: 1 timme sedan

"Passionen för sporten som gör att vi står här"

Publicerades: 3 timmar sedan

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Publicerades: 3 timmar sedan

Fyra svenska återbud till friidrotts-EM

Publicerades: idag 14:52

De hoppar för svenska VM-medaljer

Publicerades: idag 14:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.