City knäckte vacklande Arsenal

Sparkad lagkapten och 0-3 i baken mot Manchester City. Det är totalt kaos i London-klubben.


I tisdags meddelades det att unge stjärnan Theo Walcott blir borta i upp till tre månader på grund av axelskada. I går sparkade Arsene Wenger William Gallas som lagkapten. Och i dag åkte hans Arsenal på en rejäl dänga mot Manchester City. Det är inte kul att stödja Arsenal för tillfället.

Mot City var Arsenal som Arsenal brukar vara. Mycket boll, mycket spring, ingen pondus kring straffområdet. Citys överkörning började med att Stephen Ireland enkelt kunde ge City ledningen i den 45:e minuten efter att två Arsenal-backar smällt in in varandra i straffområdet. Tio minuter senare utökade Robinho till 2-0 med en underbar chip över målvakten efter att ha sprungit sig fri i djupled. Redan där var Arsenal ett slaget lag och unge Daniel Sturridge fastställde slutresultatet på straff i slutminuten. Nu har Arsene Wenger en svår vecka framför sig. Fransmannen måste gjuta mod i sitt unga lag inför det mäktiga derbyt mot London-rivalerna Chelsea.

För Manchester City ser det ljusare ut. Robinho var brililjat som vanligt numera och kunde ha gjort fler än ett mål. Laget såg stabilt ut i alla lagdelar och mittbacken Richard Dunne lyckades fullfölja en match utan självmål. Enda orosmolnet är hur allvarligt Robinhos skada är. Brassen såg ut att ha trampat snett efter att ha rundat målvakten Manuel Almunia. Hur allvarlig skadan är har ännu inte rapporterats.

Irelands 1-0

Robinhos vackra chip

Sturridge straff

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Nollade giganter
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.