Robinho: Chelsea får skylla sig själva

Manchester Citys anfallsstjärna berättar om livet i England inför mötet med derbyrivalerna Manchester United på söndag.


Manchester Citys Robinho, 24, berättar en hel del i sin första stora intervju sedan övergången från Real Madrid. Dessutom förnekar han ryktena om att han tittar på klassiska teveserien Coronation Street för att lära sig engelska.

– Det hela är väldigt roligt, säger han. Hahahahaha.

Det såg länge ut att bli Chelsea för Robinho. Men det var innan Manchester City "stal" brassen mitt framför ögonen på Londonklubben.

– Allt var Chelseas eget fel. Real Madrid ville inte släppa mig till Chelsea. Men Chelsea hjälpte inte sig själva heller. Allt skulle förmodligen ha löst sig om inte Chelsea satt upp min bild med och en Chelseatröja innan övergången var klar.

Han talar förstås om incidenten där Chelseas hemsida började sälja Robinhotröjor innan övergången var klar.

City, City och City

När övergången var avslutad försvann även alla tankar om Chelsea. Nu gäller City och endast City menar anfallaren.

–Det enda som jag tänker på nu är att stanna i Manchester i många många år. Nästa år ska vi göra vårt bästa för att nå Champions League. Jag vill betala tillbaka till alla som välkomnat mig så varmt.

Under tre år belönades Real Madridpubliken med underbara Robinhomål. Ofta var det närmare 80 000 åskådare på plats i Santiago Bernabéu-stadion. Men efter bara tre månader är Robinho övertygad om att det är i England äkta fotbollspassion finns.

– I Spanien behandlas fotbollen som en teaterpjäs. Fansen i England går till matcher för att stödja sina lag, skrika, överrösta och göra allt som de kan. Jag älskar det.

Ballon D'Or till Robinho

På söndag spelar hans City mot Premier League- och Champions League-mästarna Manchester United. Robinho, som ådrog sig en fotledsskada mot Arsenal, känner sig redo. I United spelar dessutom en viss Ronaldo som Robinho tycker borde få guldbollen, Ballon D'Or. Men samtidigt tror han inte att stora namn är nyckeln till framgång för City.

–Om vi ska bli bättre så måste vi köpa de rätta spelarna - inte bara kända namn. Det är ingen idé att köpa fyra eller fem spelare på samma position bara för att de har kända namn. Vi behöver den rätta spelaren för den rätta positionen, säger han till The Guardian.

Jämför City med Chelsea

City må vara mindre än United just nu. Men vänta bara några år så ska ni, menar Robinho.

– Allt kan hända. Vem vet vad som kan hända inom tre år. Titta på Chelsea, för tre år sedan ansågs de vara en liten klubb och nu är de stora. Allt är möjligt.

Jakten på storebror börjar i morgon på City of Manchester Stadium klockan 14.30.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.