Lördag 8 Maj
Stockholm

Serie A-fans KO-anmäler Kanal 9

Matchen i fråga.
Matchen i fråga. Foto: Scanpix

Storsatsningen blev aldrig av - tittare känner sig lurade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kanal 9 lovade en storsatsning på Serie A - trots att Zlatan Ibrahimovic lämnat ligan och landet.

Men storsatsningen uteblev. Därför har tre tittare nu anmält Kanal 9 till Konsumentverket.

Det är matchen mellan Juventus och Milan den nionde januari som fått tittarna att rasa. I stället för Kanal 9 sändes matchen på S24 där tittarna fick betala för att få tillgång till en sämre sändning. Reaktionerna lät inte vänta på sig och kanalens egna expert, Marcus Birro, gick till angrepp på sin blogg.

”Jag var en del av Kanal nios storsatsning i höstas. Av den blev intet. Jag är genuint skitförbannad över hur rättigheterna har skötts”, skrev Marcus Birro i sin blogg för ett par dagar sedan.

Mejl och kommenterar haglade över Kanal 9 och träffade alltför ofta kanalens Serie A-bloggare Nico Farback som i ett blogginlägg fick förklara att han inte har någon som helst att säga till om i ärendet. Han har nu slutat på Kanal 9.

Kanalens programchef Lars Beckung slår dock ifrån sig.

– Vi delar rättigheterna med S24 och Viasat, dels för att vi inte har tablåplats. Och då kan vi inte bara ge dem de sämre matcherna, säger Lars Beckung till Dagens Media.

– Det blir mycket väsen för att det finns några hardcorefans där ute. Vi har fått en del mejl som vi tar hänsyn till men italienska ligan har aldrig varit så tillgänglig för svenska folket som den är nu.

Följ Nyheter24:s Serie A-blogg med Gustav Östergren här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela