1 av 4
2 av 4
Mancini trött på Robinho - Robinho trött på England.
3 av 4
Mancini trött på Robinho - Robinho trött på England. - Foto: Scanpix
4 av 4

Kriget om Robinho – bud från Sao Paolo och Santos

Manchester Citys brasse Robinho chockade fotbollsvärlden för ett par dagar sedan när han sa att han ville byta klubb. Sedan tidigare har Santos lagt ett bud för att låna in landslagsmannen, och nu har även Sao Paolo gett sig in i budstriden.


Manchester Citys brasse Robinho chockade fotbollsvärlden för ett par dagar sedan när han sa att han ville byta klubb. Sedan tidigare har Santos lagt ett bud för att låna in landslagsmannen, och nu har även Sao Paolo gett sig in i budstriden.

- Det är möjligt att en övergång sker, säger Citytränaren Roberto Mancini.

Stjärnbrassen Robinho har länge varit ute i kylan i Manchester City. Och när den förre Intertränaren Mancini anslöt till klubben, har det blivit begränsat med speltid för 26-åringen. I söndags uttalade sig Robinho om det tuffa läget i City och han påstod samtidigt att hans framtid inte finns i England.

Det uttalandet har satt ordentligt fart på de brasilianska storklubbarna. Robinhos förra klubb Santos har lagt ett bud för att låna in den tekniske anfallaren och i dag kom nästa bud; från Sao Paolo.

- Förhandlingar pågår men just nu är han en del i min trupp, säger Mancini enligt Dailymail.

- VM i juni är ett stort problem. Han vill spela för sitt landslag. Jag förstår det men jag måste bestämma vad som är bäst för laget.

Lönen kan avgöra var Robinho hamnar

Trots att Santos är Robinhos gamla klubb, kan han mycket väl hamna i Sao Paolo i stället. Manchester City ska ha gjort det klart för Santos att de inte tänker betala en enda krona i lön för Robinho vid utlåning och det sätter den brasilianska storklubben i en tuff sitts.

Närmast till hands ligger därmed Sao Paolo, som redan ska ha lagt ett bud. Om en övergång skulle ske, får Robinho chansen till en ordinarie plats och brassen lär även få spela prestigefyllda Copa Libertadores – Sydamerikas svar på Europas Champions League.

/
/
/
/
/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.