Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.
Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.

Felipe Luis talar ut efter det otäcka benbrottet

Publicerades: 27 Jan 2010, 14:38, Uppdaterades: 28 Jan 2010, 01:39

– Jag kommer inte lämna något åt slumpen, när jag kommer tillbaka gör jag det som en bättre fotbollsspelare än innan, säger Filipe Luis.


Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.

Tevebilderna visade hur brassens fotled hängde i en otäck och onaturlig position och skadan blev en världsnyhet på bara några minuter.

Nu har 24-åringen opererats och under tisdagen lämnade han sjukhuset USP Santa Teresa de La Coruña och påbörjade den långa comebacken.

"Får vara en supporter"

I sin första intervju sen skadan lovade han att återvända bättre än någonsin.

– Jag kommer inte lämna något åt slumpen, när jag kommer tillbaka gör jag det som en bättre fotbollsspelare än innan, säger Luis enligt Marca.

Felipe Luis var högaktuell som en av förbundskapten Dungas vänsterbackar i Brasiliens VM-trupp till Sydafrika. Nu får han följa VM på teve.

– Nu kommer jag att titta på och vara en supporter som alla andra de kommande månaderna, säger Felipe Luis.

"Jag kunde inte sluta gråta"

Han berättar att han var rörd över lagkamraternas, vännernas och fansens stöd. Lagkamraterna hyllade honom i samband med de två efterföljande målen i 3-1-segern mot Athletic Bilbao och samlades runt hans tröja efter matchen.

– När jag såg det med tröjan började jag gråta. Dagen därpå när jag såg bilder i tidningarna kunde jag inte sluta gråta. Inte på grund av min skada utan för alla lagkamrater som kommit och hälsat på mig på sjukhuset och för alla klubbar som skickat mig meddelanden. Jag trodde inte att jag skulle få så mycket besök. Ibland har det varit femton personer samtidigt i mitt rum på sjukhuset, säger Felipe Luis enligt Marca.

Rehabtiden ligger runt sex månader.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

Citys jättesmäll i CL-finalen: Stjärnan skadad

2 timmar sedan
Manchester City har drabbats av ett rejält bakslag i Champions League-finalen mot Inter.

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

3 timmar sedan
Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

3 timmar sedan
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

idag 18:00
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

idag 17:20
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.