Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.
Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.

Felipe Luis talar ut efter det otäcka benbrottet

– Jag kommer inte lämna något åt slumpen, när jag kommer tillbaka gör jag det som en bättre fotbollsspelare än innan, säger Filipe Luis.


Det var i helgen som Deportivo La Corunas vänsterback Felipe Luis bröt fotleden i samband med att han gjorde mål mot Athletic Bilbao.

Tevebilderna visade hur brassens fotled hängde i en otäck och onaturlig position och skadan blev en världsnyhet på bara några minuter.

Nu har 24-åringen opererats och under tisdagen lämnade han sjukhuset USP Santa Teresa de La Coruña och påbörjade den långa comebacken.

"Får vara en supporter"

I sin första intervju sen skadan lovade han att återvända bättre än någonsin.

– Jag kommer inte lämna något åt slumpen, när jag kommer tillbaka gör jag det som en bättre fotbollsspelare än innan, säger Luis enligt Marca.

Felipe Luis var högaktuell som en av förbundskapten Dungas vänsterbackar i Brasiliens VM-trupp till Sydafrika. Nu får han följa VM på teve.

– Nu kommer jag att titta på och vara en supporter som alla andra de kommande månaderna, säger Felipe Luis.

"Jag kunde inte sluta gråta"

Han berättar att han var rörd över lagkamraternas, vännernas och fansens stöd. Lagkamraterna hyllade honom i samband med de två efterföljande målen i 3-1-segern mot Athletic Bilbao och samlades runt hans tröja efter matchen.

– När jag såg det med tröjan började jag gråta. Dagen därpå när jag såg bilder i tidningarna kunde jag inte sluta gråta. Inte på grund av min skada utan för alla lagkamrater som kommit och hälsat på mig på sjukhuset och för alla klubbar som skickat mig meddelanden. Jag trodde inte att jag skulle få så mycket besök. Ibland har det varit femton personer samtidigt i mitt rum på sjukhuset, säger Felipe Luis enligt Marca.

Rehabtiden ligger runt sex månader.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.