Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: "Man måste vara egoist"

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 15/02/2010 04:51

Zlatan Ibrahimovic har lyckats i de allra största klubbarna och nu avslöjar han hemligheten till succén.- Man måste vara egoist på planen, säger Barçastjärnan.

I en intervju med Fotbollskanalen Europa berättar Zlatan Ibrahimovic om tiden i Barcelona. Supersvensken avslöjar dessutom sitt hemliga recept för att lyckas.

- Man måste vara egoist på planen. Annars gör man inte det man är bäst på. Det beror på vilken spelartyp man är, säger Zlatan.

Zlatan hyllar Guardiola

Tidigare har Ibrahimovic jämfört sin nye tränare Pep Guardiola med succétränare såsom Jose Mourinho och Fabio Capello. Inte heller den här gången drar sig Zlatan undan för att hylla Guardiola.

- Som tränare är han mycket aktiv. Han gillar att prata fotboll och tänker på fotboll hela tiden. Han kommer alltid med nya idéer, förklarar "Ibra".

"Jag hoppas få jobba med Henke"

När Zlatan ändå är inne på hyllningstemat, passar han på att höja Henrik Larsson till skyarna. Barçastjärnan beskriver "Henke" som en god vän, och en person han vill jobba med i framtiden.

- Jag känner honom privat och pratar mycket med honom. För mig är han mer än en spelare, han är en vän, säger Ibrahimovic om sin förre detta anfallspartner i landslaget.

- Nu är han tränare och jag hoppas få jobba med honom någon dag.