Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Premier League kan göras om

1 av 5

Scanpix/AP

2 av 5

Scanpix

3 av 5

Scanpix

4 av 5

Scanpix

5 av 5

Scanpix

Sport | 15/02/2010 13:44

Det brukar talas om ”the big four” i Premier League, och de fyra lag som kniper platserna som genererar spel i Champions League. Men nu diskuterar man möjligheten att införa ett play off-spel för att knipa den fjärde platsen.

Enligt uppgifter funderar man på att göra om Premier League, att man istället inför ett play off-spel för att knipa den åtråvärda fjärdeplatsen. Ett förslag är i sådana fall att låta lagen mellan plats fyra och sju spela om den sista Champions League-platsen.

Fast från Premier League-håll lägger man locket på. Man vill inte uttala sig om en eventuell förändring i den högsta ligan.

- Vi tittar på alla möjliga sorters idéer och gör väldigt sällan några uttalanden innan vi definitivt tagit beslut om en ändring, säger en talesman.

Ändringen skulle ge fler klubbar mer att spela om. Samma fyra klubbar, Liverpool, Manchester United, Arsenal och Chelsea, har tagit de fyra första platserna under fem av de sex senaste säsongerna. Enda undantaget är Everton år 2005, skriver Fox Sports.

Förslaget sägs ha tagits upp under ett möte nyligen där alla 20 Premier League-klubbar fanns representerade.