Cech: Gallas talar sanning

Gnälliga Gallas får oväntat stöd från sin gamla klubbkamrat med skyddshjälm.


Dagen innan matchen mellan Chelsea och Arsenal - ett av de på förhand mest omskrivna mötena dem emellan på flera säsonger - går Peter Cech ut och försvarar Willam Gallas.

Den gnällige backen, som fått smeknamnet Spy-Gallan, har det tufft i Arsenal då han hamnat i käbbel med sin tränare Wenger efter att ha gjort olämpliga uttalanden.

Peter Cech känner Gallas från de tre säsonger de spelade ihop i Chelsea. Nu säger den tjeckiska målisen att Gallas talar sanning.

– Jag känner Wiliam och om han säger det så är det sant. Jag har spelat med honom och känner honom väl, säger Cech till The Sun.

– William är en bra kille och är passionerad kring fotboll fast jag håller inte med om att spelare ska tala öppet om vad de säger i omklädningsrummet. Han måste varit väldigt frustrerad om han han sa det där. För han säger vad han tycker. Det kommer från hjärtat.

Ironiskt nog var det i matchen för nästan ett år sen när Gallas gjorde ett avgörande mål på en hörna som Cech fick en ny syn på sporten.

– Jag kunde inte förklara hur det hände. Så tillsammans med tränarna analyserade vi mina rörelser med bollens bana. Sen träffade jag en ögonspecialist och det visade sig att jag hade ett synfel, säger Cech.

– Sedan dess har jag haft linser.

Inför den stora matchen är Cech förtegen på frågan om vem som spelar bäst fotboll.

– Skillnaden oss emellan är att vi vet hur man vinner matcher på ett annat sätt. Arsenal spelar vackert ibland men om du inte klarar av att styra motståndarna när du har bollen måste du bli fysisk, säger Cech till The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!