1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

”Lazio lockar nog Svennis”

Sven-Göran Eriksson har sagts vara på väg att ta över Nigerias landslag. Radiosportens Ralf Edström tror dock att Italien ligger närmare till hands. ”Lazio lockar nog”, säger fotbollsexperten.


Spelbolagen tror på Nigeria för Sven-Göran Eriksson sedan han lämnat Notts County efter den uteblivna satsningen. Men Radiosportens Ralf Edström tror inte att ”Svennis” hamnar i Afrika.

- Jag tror nog att det kan bli Italien igen. Han har varit där förut och han äskar Italien. Jag tror att det skulle passa honom bäst, säger Edström till Expressen.

- Lazio lockar nog eftersom han har varit där tidigare och är mycket uppskattad. Går han till Spanien eller Ryssland är det nog bara för pengarna och jag tror inte att han är lika intresserad av pengar. Det har han nog gått om. Han söker en utmaning och det får han verkligen i Lazio som har varit lite på dekis.

”Lite på dekis” borde istället vara att Lazio gör en katastrofal säsong. Även om man besegrade Parma med 2-0 borta så är Rom-klubben en av dem som riskerar degradering.

Att den svenske tränarens rykte är förstört efter alla skriverier tror inte Ralf Edström.

- Nej, det tror jag inte. Inte ett dugg. Han har en mycket bra status som klubbtränare och är främst en klubbtränare. Även om han gjorde det man kunde förvänta sig med England. Men jag tror inte att vara landslagstränare är något för honom. Han vill ha ett lag att jobba med varje dag, inte bara ta ut en trupp tre dagar innan match. Det är inget för honom.

Edström säger till Expressen att ”Svennis” nu borde lämna England så fort han bara kan.

- De var väldigt dumma där emot honom när han var förbundskapten, även om man vet hur medierna är där. Men det finns ingen anledning för honom att vara kvar i ett regnigt England.

Odds på potentiella uppdragsgivare hos Betsafe:

Nigeria 2.75

Lazio 4.00

Portsmouth 5.00

Ryssland 9.00

Sunderland 10.00

Lyon 12.00

Juventus 17.00

Newcastle 17.00

Benfica 18.00

IFK Göteborg 30.00

Sverige 40.00

Rosenborg 55.00

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!