OM-fans hotar döda åtta atléticos

En för varje år som Marseillesupportern Santos dömdes till fängelse.


När Atlético Madrid mötte Olympique Marseille i Champions League i oktober utbröt oroligheter mellan supporterskarorna på läktaren. De gästande fransmännen blev hårt åtgångna av den franska polisen, och Atlético dömdes senare att spela inför tomma läktare.

Den spanske statsåklagaren yrkade på åtta års fängelse för en Olympique Marseille-supporter vid namn Santos Mirasierra som han menade hade varit drivande i oroligheterna. Marseillefansen å sin sida menade att antirasismaktivisten Santos var fullständigt oskyldig och hade gripits som en syndabock för polisens övervåld. I ett brev skrev Marseilles ordförande Pape Diouf att han ansåg att den häktade OM-supportern var "kidnappad" av de spanska myndigheterna.

Nästa vecka spelas returmötet på Stade Velodrme i Marseille. Nu hotar vissa Olympiquesupportar med hämd. I e-postmeddelanden som Marca har tagit del av hotar flera avsändare att åtta Atléticosupportar ska dödas i Marseille – en för varje år som Santos hotas av fängelse.

"Supportarna till OM kommer att döda ÅTTA Atléticofans under matchen i Frankrike" står det i ett e-postmeddelande.

"Santos i fängelse under åtta år = åtta Atléticofans döda" skriver en annan.

Atlético Madrids ordförande Enrico Cerezo avråder nu klubbens fans från att åka till Marseille. I stället tycker han att de ska vara "lugna, och se matchen på teve för att undvika alla typer av problem och incidenter", säger han till Marca.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!