Sverige mot Skottland i genrepet

I höst börjar EM-kvalet i fotboll. I dag blev det klart med Sveriges genrep då förbundet meddelade att man ställs mot Skottland den 11 augusti. ”Det blir en intensiv match, skottarna ger alltid 100 procent”,säger Lars Richt.


Sverige tar emot Skottland i genrepet inför EM-kvalet i höst. Det 11 augusti kommer skottarna hit, men det är inte bestämt vart matchen spelas.

- Det blir en intensiv match, skottarna ger alltid 100 procent, säger landslagschefen Lars Richt till fotbollförbundets hemsida.

- Vi har flera härliga upplevelser med Skottland, alla minns laget och deras supportrar, som vann pris under EM i Sverige 1992.

För Skottlands förbundskapten Craig Levein blir matchen mot Sverige hans andra på sin nya post. På onsdagen vann Skottland med 1-0 mot Tjeckien på Hampden Park.

- Jag ser fram emot att ta med truppen till Sverige i augusti och sett till den otroliga responsen efter segern mot Tjeckien längtar jag till nästa match, säger Levein enligt brittisk press.

- Det här blir en bra test på bortaplan för spelarna och ett positivt resultat kommer att ge oss den bästa möjliga förberedelsen inför EM-kvalet.

EM-kvalet för Sveriges del inleds hemma mot Ungern den 3 september.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!