Beckham gör sin första comeback på Old Trafford.
1 av 4
Beckham gör sin första comeback på Old Trafford. - Foto: Scanpix
Wayne Rooney gjorde två mål sist - se upp för honom även i kväll.
2 av 4
Wayne Rooney gjorde två mål sist - se upp för honom även i kväll. - Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Beckham återvänder till Old Trafford

I kvällens Champions League-möte mellan Manchester United och Milan gör den forne United-spelaren David Beckham känslosam comeback på "hemmaplanen".


Det är i kväll dags för returmatchen mellan AC Milan och Manchester United i åttondelsfinalen i Champions League. Förra matchen spelades på San Siro i Milano och vanns av United med 2-3 efter att målskytten Wayne Rooney gjorde två mål.

Rooney är klar för spel

Det har varit tveksamt om Rooney skulle kunna spela i kväll på grund av en knäskada. Men han tränade med laget i går och kommer att spela.

- Han var extremt tveksam, men han har haft en snabb återhämtning sen i lördags och han är klar för spel, säger tränaren sir Alex Ferguson till klubbens hemsida.

United är skadedrabbat

United saknar mittfältaren Michael Carrick som blev utvisad förra mötet och är således avstängd. Michael Owen missar resten av säsongen på grund av en lårskada som kräver operation. De saknar även veteranen Ryan Giggs som är borta med en bruten arm. Wes Brown är borta på grund av ett brutet ben i foten. Och sist men inte minst saknas brasilianaren Anderson på grund av en korsbandsskada och blir borta resten av säsongen.

Milan måste vinna med minst två mål

Om Milan ska kunna ta sig vidare måste de vinna med minst två mål, eller vinna med uddamålet om de gör minst fyra mål. Milan får kämpa i uppförsbacke, men de har näst intill full trupp att tillgå. Däremot är den just nu hete stjärnbrassen Alexandre Pato halvskadad, han är med i truppen men lär inte kunna spela speciellt mycket.

- Det blir viktigt att gå in på planen med rätt inställning, men mitt förtroende kommer från lagets senaste prestationer och det spelet vi visade upp på San Siro. Jag vill se samma stämning som i Milano, då vi lyckades göra mål efter endast tre minuter, säger tränaren Leonardo till Milans hemsida.

Beckhams comeback

David Beckham spelade tretton år med Manchester United och lämnade klubben 2003 för Real Madrid. Nu spelar han med Milan och det här blir första gången han återvänder sedan dess.

Milan spelade riktigt bra i San Siro, även fast de förlorade med 2-3. Men Manchester United har bara förlorat tre matcher på hemmaplan den här säsongen och har inte förlorat överhuvudtaget sedan den 19 januari när de förlorade derbyt mot Manchester City. Det kommer att bli en riktig rysare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!