Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bengalregn när Udinese vann

Sport | 03/12/2008 21:19

Uefacupmatchen mellan Udinese och Dinamo Zagreb avbröts under tio minuter.

Dinamo Zagrebs ultragrupp Bad Blue Boys är ökända för sitt flitiga användande av bengaler – samt att de var ena parten i skandalmatchen på Maksimirstadion 13 maj 1990 som betraktas som den inofficiella startpukten på 90-talets krig mellan Kroatien och Serbien.

När Udinese mötte Dinamo Zagreb i Uefacupen åkte ett stort antal ur gruppen till Udine. Redan innan matchen hann börja föll tre av dem ner från läktaren och fick föras till sjukhus. Med sig hade de bengaler, som de inte bara tände på läktaren utan även kastade in på planen.

Ställningen var 2-0 till Udinese när Dinamofansen i den 77:e minuten kastade in bengaler på planen. Domaren blåste av matcehn och skickade in lagen i omklädningsrummen. Efter ett tag gick Dinamospelarna Biscan och Sokota bort till fansen för att be dem sluta – men de fick i stället bengaler kastade mot sig, skriver La Gazzetta dello Sport.

Matchen slutade 2-1 till Udinese.

Bad Blue Boys tänder eld på sin egen läktare:

Udineses 1-0-mål.

Udineses2-0-mål:

Skrivet av: