Torsdag 9 Dec
Stockholm

Zlatans Barça mot Arsenal i kvartsfinal

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Det blir ett stormöte mellan Arsenal och Barcelona i Champions League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
La Liga- och Serie A-bloggen

Följ allt om spansk och italiensk fotboll på La Espanola respektive Cosa Succede.

Arsenal får ta sig an självaste Barcelona i kvartsfinalen i Champions League. Det innebär dessutom att Thierry Henry återvänder till London för första gången sedan han lämnade klubben.

Samtidigt kommer Cesc Fabregas att ställas mot sin gamla klubb, som han lämnade som 16-åring. Barcelona eller Arsenal får sedan möta vinnaren av CSKA Moskva och Inter.

- Vi vet att vi måste spela väldigt bra för att kunna besegra Barcelona. Men vi har spelat väldigt bra på sistone, säger David Miles, representant för Arsenal, till Eurosport.

Förutom Arsenal har även Moskva fått en riktigt tuff lottning i form av Inter. Det ryska storlaget är medveten om Milanolagets kapacitet.

- Mourinho är en fantastisk tränare, men det är också ett fantastiskt lag, ett av världens bästa, säger Moskvas sportchef Roman Babaev.

Trots att Inter är favoriter inför mötet har man en ödmjuk inställning. Luis Figo, som representerade Inter för dagen, berättar att man varken är nöjd eller besviken med lottningen.

- Vi är inte lyckliga, men inte heller besvikna. Man kan inte välja ett dåligt motstånd eftersom alla lag är bra, säger den förre Interspelaren.

Bayern München lottades mot fjolårets finalister, Manchester United. Vinnaren i det mötet ställs därefter mot antingen Lyon och Bordeaux som lottades mot varandra.

- Vi hoppades att vi inte skulle behöva möta varandra. Men det känns ändå bra att möta ett franskt lag eftersom vi (Frankrike) får ett lag i semifinal, förklarar Bordeauxs president Jean-Louis Triaud.

Kvartsfinalerna inleds den 30:e mars.

Kommentera
Kopiera länk
Dela