Onsdag 1 Dec
Stockholm

Milan på jakt efter nästa Maradona - i Sverige

Italienska jätten Milan är på jakt efter färska talanger. Då besöker man Sverige för att hitta nästa Diego Maradona.- Hittar vi nästa Diego Maradona så tar vi honom som 12-åring, säger Marco Schembri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Milan är utslaget ur Champions Leauge och inte heller lagets medelålder är något att skryta om. Med äldre spelare på utgång letar den italienska storklubben efter potentiella ersättare, som kan skjuta Milanolaget till titlar om ett par år.

Landet klubben besöker brukar sällan beskrivas som någon guldgruva med talanger, men man hoppas finna nästa Diego Maradona - i Sverige. Milan kommer hålla tre läger, i Malmö, Västerås och Umeå.

Från varje läger väljs två spelare ut som får följa med till Milano, träffa storstjärnorna i a-laget, gå på match på San Siro och träna med ungdomslaget. Klubben planerar dock inte att värva de svenska spelarna - om de inte hittar ett riktigt guldkorn.

- Vi kommer inte att kontraktera någon under 16 år, säger legendaren Franco Baresi enligt fotbollskanalen.se.

- Men hittar vi nästa Diego Maradona eller Franco Baresi så tar vi honom som 12-åring, fyller Marco Schembri i.

Schembri, som är ledare för ungdomsprojektet, berättar att idrottskulturen var en avgörande faktor när de bestämde sig för att leta efter talanger i Sverige.

- Det finns en bra kultur för idrott i Sverige. En av killarna som vi har bjudit över berättade att han spelade hockey på vintern. Det överraskade oss.

- Dessutom är det speciellt med tjejerna i Sverige. Vi vill utveckla oss inom damfotbollen och i Sverige är 30 procent av deltagarna tjejer. I Italien så kommer det en tjej på 150 killar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela