Kaka kritiserar Ronaldinho

Värvningen av superbrassen har ställt till det i spelet.


Ronaldinhos ankomst och plats i Milan rör till det. Det anser lagkamraten Kaka, som också tycker att hela laget har haft svårt att hitta en taktik som fungerar. Även om Ronaldinho hittills har gjort sju mål i Serie A för den italienska klubben, har värvningen inneburit flera problem. Landsmannen Kaka är bekrymrad efter fyra matcher utan seger.

– Ronnie har kommit in i gänget på ett bra sätt och har gjort en hel del för oss, men tidigare hade vi ett inlärt spelsystem där vi visste hur vi skulle röra oss. Jag och Clarence (Seedorf) bakom en forward, vanligen (Filippo) Inzaghi. Ronaldinhos ankomst har gjort att vi måste lära oss och anpassa oss till hans rörelsemönster, säger Kaka.

Kaka känner att det inte alls är på samma sätt som i det brasilianska landslaget att spela med Ronaldinho. Och han känner att han då och då måste "offra sig för laget".

– Jag försöker att anpassa mig taktiskt och hamnar ofta betydligt närmare mittfältarna. Jag skulle vilja spela nära anfallarna men jag måste anpassa mig efter lagets behov. Folk förväntar sig något annat av mig, målgivande passningar och mål, och när det inte kommer får jag kritik, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Tränaren Carlo Ancelotti avfärdar dock Kakas kritik, och menar att Milanfansen inte ska vara oroliga.

– Milans spel baseras på Kaka, jag ser inte problemet. Han (Ronaldinho) spelar längre ner i banan och därför gör han färre mål. Han gör det jobb jag ger honom och därför är jag helt nöjd med vad han uträttat hittills, sa Ancelotti på en presskonferens.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.