Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaka kritiserar Ronaldinho

- 07/12/2008, 08:26 -

Värvningen av superbrassen har ställt till det i spelet.

Ronaldinhos ankomst och plats i Milan rör till det. Det anser lagkamraten Kaka, som också tycker att hela laget har haft svårt att hitta en taktik som fungerar. Även om Ronaldinho hittills har gjort sju mål i Serie A för den italienska klubben, har värvningen inneburit flera problem. Landsmannen Kaka är bekrymrad efter fyra matcher utan seger.

– Ronnie har kommit in i gänget på ett bra sätt och har gjort en hel del för oss, men tidigare hade vi ett inlärt spelsystem där vi visste hur vi skulle röra oss. Jag och Clarence (Seedorf) bakom en forward, vanligen (Filippo) Inzaghi. Ronaldinhos ankomst har gjort att vi måste lära oss och anpassa oss till hans rörelsemönster, säger Kaka.

Kaka känner att det inte alls är på samma sätt som i det brasilianska landslaget att spela med Ronaldinho. Och han känner att han då och då måste "offra sig för laget".

– Jag försöker att anpassa mig taktiskt och hamnar ofta betydligt närmare mittfältarna. Jag skulle vilja spela nära anfallarna men jag måste anpassa mig efter lagets behov. Folk förväntar sig något annat av mig, målgivande passningar och mål, och när det inte kommer får jag kritik, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Tränaren Carlo Ancelotti avfärdar dock Kakas kritik, och menar att Milanfansen inte ska vara oroliga.

– Milans spel baseras på Kaka, jag ser inte problemet. Han (Ronaldinho) spelar längre ner i banan och därför gör han färre mål. Han gör det jobb jag ger honom och därför är jag helt nöjd med vad han uträttat hittills, sa Ancelotti på en presskonferens.

Skrivet av: