Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"All Blacks" tränar med Milan

Sport | 05/12/2008 09:42

Världens bästa rugbynation Nya Zeeland tränade i går med världens bästa klubblag.

Rugby är en av världens största sporter. Rugby-VM räknas som världens fjärde största mästerskap efter OS samt VM och EM i fotboll. Nu försöker rugbyn ta hjälp av fotbollen för att öka populariteten i Europa. Världens bästa rugbynation, Nya Zeeland, gästade i går italienska världslaget Milans träning. Det var en glad stämning när spelarna delade med sig av sina erfarenheter och lirade med de ovana bollarna. Milans krigare Gennaro Gattuso var imponerad av Nya Zeeländarnas kämpeanda.

– Vi är lite mer tekniska än All Blacks, men vi måste kanske lära oss att lida som dem gör.

Adidas, som sponsrar båda lagen, stod för arrangemangen som höll på hela dagen på Milanello. Milans brassestjärna Kaká fick träffa en av rugbyns allra största spelare Daniel Carter och lära sig knepen med den ovala bollen.

–Det var svårt första gången, men efter ett par tillslag fick jag bollen dit jag ville, sa han efter att ha försökt sparka rugbybollen från handen.

Att rugbyn växer i Europa är inget som undgått Kaká.

–Jag har börjat intressera mig för rugby allt mer i Italien.

Nya Zeeland är i slutskedet av sin månadslånga tour i Europa där de bland annat kört över England.

All Blacks är en helig institution i rugbyvärlden

Skrivet av: