Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lyckad svenskdag i FA-cupen

- 03/01/2009, 18:50 -

Flera svenskar och svenskbekantningar utmärkte sig.

FA-cupens tredjeomgång var snäll mot svenskarna. Vi fick bland annat se flera svenskmål.

Först och främst måste vi säga grattis till landslagsbacken Fredrik Stoor som för första gången på hela säsongen fick starta en match för Fulham. Han spelade hela matchen när Fulham slog Sheffield Wednesday med 2-1.

Samtidigt spelade Jonas Olsson återigen hela matchen för West Bromwich Albion på The Hawthorns mot Peterborough, som spelar i tredje divisionen.. Han blev dessutom hjälte när han med sitt mål i den 64:e minuten kunde bärga hem ett poäng för sitt lag. Jonathan Greening slog hörnan som träffade Olssons panna till 1-0. Det var Olssons andra mål i sin nya klubb, den 27 september avgjorde Olsson bortamatchen mot Middlesbrough.

Johan Elmander var med från start när Bolton torskade mot Sunderland med 1-2. Elmander fick kämpa ensam på topp i stora delar av matchen och förblev mållös.

Förre Öis- och Malmöbrassen Afonso Alves satte två välbehövliga mål för sitt Middlesbrough mot Barrow som spelar i femte divisionen. Matchen slutade 2-1.

Sebastian Larsson fick tyvärr inte lira i FA-cupen då gräset på St Andrew's var ospelbar på grund av kylan. Matchen mot Wolverhampton ska spelas en annan gång.

En helt okej svenskdag i England.

Skrivet av: