1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Chelsea i mutskandal kring Ronaldinho

Chelsea anklagas nu för att försökt muta till sig Ronaldinho när denne spelade i Barcelona. 77 miljoner kronor ska presidenten Joan Laporta och dåvarande vicepresidenten Sandro Rosell ha erbjudits för att kränga världens då bästa spelare till Chelsea.


I sommar kommer en Barcelona att få en ny president efter Joan Laporta som varit sju år i klubben. Laporta ska släppa en självbiografi och stycken ur boken har läckt till spansk press.

Bland annat uppges Laporta och den dåvarande vicepresidenten Sandro Rosell har erbjudits 77 miljoner kronor för att Barcelona skulle sälja brassestjärnan,  då världens hetaste spelare, till Chelsea.

- Sandro fortsatte att prata om erbjudandet från Chelsea, men låtsades att han inte ville att affären skulle gå igenom, skriver Laporta enligt spansk press.

Någon affär blev det inte, Laporta ville inte sälja sin guldklimp. Istället blev Ronaldinho kvar i den katalanska klubben innan han 2008 såldes till Milan där han visat fin form på sistone.

Hos Chelsea förnekar man dock att Barcelonas presidenter ska ha erbjudits pengar under bordet, tio procent av övergångssumman, för att sälja brassen till dem.

- Det där är ren nonsens. Vi har aldrig kommit med ett sådant anbud, säger en talesman för Chelsea enligt den brittiska tidningen The Sun.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!