Ferguson om blixtvärvningen: "Tvungna att agera snabbt"

Manchester United ville inte gå miste om en supertalang. Därför värvade man Chicharito före ett eventuellt succémästerskap för den unge mexikanen under VM sommar.– Vi var tvungna att agera snabbt, säger tränaren Sir Alex Ferguson.


MANCHESTER. Redan förra hösten imponerades Sir Alex Ferguson av unge mexikanen Chicharito. Men tränaren väntade med värvningen då han ansåg att spelaren inte var helt redo ännu.

Nu var man dock tvungna att agera snabbt.

– Han blev uttagen i landslaget och det skapade potentiella problem. Tänk om han skulle åka till VM och göra bra ifrån sig, då hade vi kunnat gå miste om honom, säger Sir Alex till Manchester Uniteds hemsida.

Klubben scoutade 21-åringen under en tid och övertygades om att talangen var mogen för en flytt.

– Under tiden han (chefsscouten Jim Lawlor) var där gjorde Chicharito mål i varje match och spelade dessutom med landslaget två gånger.

– Jim skrev en fantastisk rapport om pojken, så förra veckan åkte vår förhandlare över med Jim för att göra klart kontraktet. Vi är sprudlande glada över att få hit honom, säger Ferguson.

Chicharito blir officiellt spelklar den 1 juli.

–Vi gillar att göra den här sortens affärer. Genom åren har vi varit duktiga på att hitta talangerna. Det är just sådana saker vi föredrar, säger Ferguson.

Se en kort intervju med Chicharito:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!