Deco längtar hem till Brasilien

Chelseas portugisiska stjärna saknar sin första klubb Corinthians.


Deco längtar hem till Brasilien igen. Den portugisiske mittfältsstjärnan som värvades av Chelsea för motsvarande 92 miljoner kronor förra sommaren, säger i en intervju med Daily Star att han vill återförenas med sin första klub Corinthians igen.

Efter att den brasilienfödda Deco lämnade landet 1997 har han spelat i såväl Benfica och Porto som Barca och Chelsea, samt gjort 60 landskamper för Portugal.

Han var också brassetränaren Scolaris första värvning till Chelsea, med vilka han står under kontrakt fram till 2011, men menar att Scolari behandlar honom mindre fördelaktigt än hans tidigare tränare. Och hans kommentarer nu lär knappast förbättra stämningen i Chelseas omklädningsrum.

– Jag är väldigt sugen på att återvända till Brasilien. Jag har stor hemlängtan, säger Deco till Daily Star.

– Jag har varit borta i tolv år och jag saknar mina vänner och min familj.

Vidare pratar portugisen om att han älskade att leva i både Portugal och Barcelona, där han kände sig väl behandlad och hade gott om vänner.

– Men Brasilien är det enda landet där jag verkligen känner mig hemma. Jag är ett Corinthians-fan, men jag spelade bara ett fåtal matcher för dem innan jag lämnade. Det blev inte som jag hade önskat. Om jag återvänder till Brasilien och känner mig i bra form och anser att Corinthians är rätt väg för mig, så vem vet?, säger Deco lite kryptiskt.

– Jag har länge haft tankar på att gå tillbaka till Brasilien. När tiden är inne för mig att bestämma mig, och jag känner att jag fortfarande kan spela och göra ett bra jobb för Corinthians, så ja - då vill jag återvända dit, avslöjar Deco för Daily Star.

En hyllningsfilm till Deco:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!