Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Scolari: Jag skiter i om jag får sparken

- 14/01/2009, 06:46 -

Chelsea har bara vunnit en gång på fem matcher. Ska Scolari får sparken? Det skiter han i.

Chelseas tränare Luiz Felipe Scolari har haft svårt att få till det senaste tiden. De blåa stjärnorna fick ett förödande resultat i toppmatchen borta mot Manchester United.

Nu talas det om att brassen ska få sparken om inte laget vinner en stor trofé. FA-cupmatchen i kväll blir avgörande. Men det är en till synes obrydd Scolari som nu svarar på farhågorna.

– Det är inte upp till mig att säga det här eller tänka om det här. Det är personerna, styrelsen, klubben som måste se vad vi gör varje dag och säga om vad de vill ha, säger Scolari till Daily Star.

I en tid då folk varslas och sparkas hejvilt är jobbet det minsta som Scolari går och funderar på.

– Förlorar jag mitt jobb, har jag ett annat jobb. Kanske i morgon, kanske om ett eller två år. Jag har arbetat i 25 år och jag kommer arbeta igen, säger Scolari till Daily Star.

Fast på frågan om det inte finns något han skulle sakna i fall han fick sparken rodnar Scolari.

– Jag gillar Chelsea. Jag gillar Cobham, där jag bor och där min sons skola ligger.

– Jag gillar mitt jobb här och folket. Till och med pressen, de är inga problem för mig. Jag gillar varje dag i London men om jag fick åka tillbaka till Brasilien kommer jag gilla Brasilien lika mycket. När jag var i Kuwait så älskade jag Kuwait. Jag hade tre fantastiska år i Saudiarabien. Jag älskar livet. Jag jobbar hårt varje dag. Om jag förlorar eller inte förlorar jobbet kommer jag fortsätta vara densamme, säger Scolari enligt Daily Star.

Även om Scolari fått individuella spelare som Anelka att då och då spela på sin yttersta topp, underpresterar laget i förhållande till spelarmaterialet. Liknande uttalanden som de Scolari gör nu hördes från José Mourinhos pipa strax innan han fick sparken. Mourinho, nu i Inter, ska snart ta sig an Manchester United i Champions League. Så det finns ändå hopp för de sparkade tränarna. Förutom israelen Avram Gramt som inte förlorade en hemmamatch.

Scolaris förra jobb där han verkligen brydde sig.

Skrivet av: