Scolari: Jag skiter i om jag får sparken

Chelsea har bara vunnit en gång på fem matcher. Ska Scolari får sparken? Det skiter han i.


Chelseas tränare Luiz Felipe Scolari har haft svårt att få till det senaste tiden. De blåa stjärnorna fick ett förödande resultat i toppmatchen borta mot Manchester United.

Nu talas det om att brassen ska få sparken om inte laget vinner en stor trofé. FA-cupmatchen i kväll blir avgörande. Men det är en till synes obrydd Scolari som nu svarar på farhågorna.

– Det är inte upp till mig att säga det här eller tänka om det här. Det är personerna, styrelsen, klubben som måste se vad vi gör varje dag och säga om vad de vill ha, säger Scolari till Daily Star.

I en tid då folk varslas och sparkas hejvilt är jobbet det minsta som Scolari går och funderar på.

– Förlorar jag mitt jobb, har jag ett annat jobb. Kanske i morgon, kanske om ett eller två år. Jag har arbetat i 25 år och jag kommer arbeta igen, säger Scolari till Daily Star.

Fast på frågan om det inte finns något han skulle sakna i fall han fick sparken rodnar Scolari.

– Jag gillar Chelsea. Jag gillar Cobham, där jag bor och där min sons skola ligger.

– Jag gillar mitt jobb här och folket. Till och med pressen, de är inga problem för mig. Jag gillar varje dag i London men om jag fick åka tillbaka till Brasilien kommer jag gilla Brasilien lika mycket. När jag var i Kuwait så älskade jag Kuwait. Jag hade tre fantastiska år i Saudiarabien. Jag älskar livet. Jag jobbar hårt varje dag. Om jag förlorar eller inte förlorar jobbet kommer jag fortsätta vara densamme, säger Scolari enligt Daily Star.

Även om Scolari fått individuella spelare som Anelka att då och då spela på sin yttersta topp, underpresterar laget i förhållande till spelarmaterialet. Liknande uttalanden som de Scolari gör nu hördes från José Mourinhos pipa strax innan han fick sparken. Mourinho, nu i Inter, ska snart ta sig an Manchester United i Champions League. Så det finns ändå hopp för de sparkade tränarna. Förutom israelen Avram Gramt som inte förlorade en hemmamatch.

Scolaris förra jobb där han verkligen brydde sig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: