Lördag 23 Okt
Stockholm

Pelé: "När Messi gör 1000 mål kan vi snacka"

1 av 2
2 av 2

Flertalet makalösa prestationer har fått fotbollsvärlden att tappa hakan och nu jämförs Leo Messi med de allra största. Men legendaren Pelé låter sig inte övertygas. "Gör 1000 mål, sedan kan vi snacka", säger han syrligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Under våren har Leo Messi varit i sagolik form och bjudit på den ena showen efter den andra. Ingen har heller inte lyckats undvika den upphaussade debatten kring huruvida den kvicke argentinaren är världens bästa spelare genom tiderna eller inte.

Men enligt brasilianske legendaren Pelé är Messi inte i närheten och menar att han måste göra 1000 mål innan han kan nämnas i samma mening som Pelé själv och Diego Maradona.

- Jag skojar alltid med mina argentinska vänner och påpekar att innan de kan prata om bäst i världen måste de bestämma sig för vem som varit bäst i Argentina, säger Pelé till Daily Mail och fortsätter bestämt:

- Sedan, när en av dem gör 1000 mål, då kan vi diskutera.

Pelé anklagar också Messi för att inte prestera sin bästa fotboll i landslaget.

- Han spelar väldigt bra i Barcelona, men han har misslyckats att prestera i det argentinska landslaget. Kankse kan han göra det i VM. Vi får vänta och se, menar 69-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela