Adebayor årets afrikanska spelare

Vann före Didier Drogba och Amr Zaki, men efteråt ville han prata om annat.


Han fick ansvaret att ta över målgörandet i Arsenal då Thierry Henry försvann till Barcelona. Det blir lite väl magstarkt att säga att han axlat manteln fullt ut. Men ingen kan säga att Emmanuel Adebayor inte skött sig mycket bra på Emirates Stadium. Beviset kom i veckan då han tog emot priset som 2008 års bästa afrikanska spelare före sina ligakonkurrenter Didier Drogba, Chelsea, och Amr Zaki, Wigan.

Men i stället för att prata om sig själv ville Adebayor prata om Arsenals möjligheter att ta igen de tio poängen på Liverpool i toppen av Premier League.

– Vi vet att det blir mycket svårt. Men det är tufft för alla. För Liverpool, för Chelsea, för Manchester United.

– Vi är tio poäng bakom och jag tror att om vi vinner tre eller fyra raka bortamatcher har vi chansen att ta igen, säger Adebayor enligt The Sun.

Med fem förluster på de 20 första ligamatcherna blir det en mycket snårig väg för Arsenal om de ska nå ända fram till ligasegern. I Champions League är förutsättningarna däremot bättre. I åttondelsfinalen stöter Gunners på Roma och chansen att nå kvartsfinal är stor.

– Det är en annan prioritet. Vi har en stor chans att vinna och det viktigaste just nu är att fortsätta på den inslagna vägen.

Men är han inte lite stolt över det personliga pris han precis fått?

– Priset är väldigt stort. Men kvalitén på mitt lag är större, säger Adebayor.

Så talar en riktig lagspelare.

Lite av Adebayors fantastiska tid i Arsenal

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!