Beckham inledde med en pinne

Mirko Vucinic och Alexandre Pato gjorde två mål var när Roma och Milan kryssade.

David Beckham fick mycket oväntat spela från start i sin Serie A-debut. Och inte i vilken match som helst. Mot Roma. På Olympiastadion i Rom. Tillsammans med Pirlo, Ronaldinho, Kaka och Pato utgjorde han ett rent drömlag – i alla fall namnmässigt.

Första halvleken var det Roma som styrde. John Arne Riise städade på ett mycket effektivt sätt vänsterkanten där Zambrotta, Beckham och Kaka huserade. Några heta chanser skapade de rödsvarta aldrig och trots frånvaron av Totti kunde Roma äga spelet och också ta ledningen. Nämnde Riise slog ett inlägg som letade sig fram till Mirko Vucinic. Montenegriern tog mycket elegant emot bollen, vände på en femöring och la in bollen i "fel" hörn för Milans målvakt Abbiati.

När domaren lite senare blåste för halvtid kunde man lätt tro att matchen var avgjord. Roma hade nämligen inte en enda gång den här säsongen förlorat på hemmaplan när de gått till halvtid med en 1-0-ledning.

Vilken chock inledningen av andra halvlek därför blev. Inom loppet av fem minuter hade den lille pojken Alexandre Pato gjort två mål och vänt på matchen. Det andra målet var fruktansvärt snyggt då 19-åringen sprintade förbi sin bevakning och chippade in bollen över Doni in i bortre hörnet.

Milan såg då ut att ha tagit över matchen helt och hållet, men Roma jobbade sig sakta men säkert tillbaka in i handlingen. Vucinic, som började så bra, ville inte vara sämre än Pato och kunde med en nick se till att göra sitt och Romas andra mål för kvällen och därmed slå fast resultatet till 2-2.

David Beckham gjorde en klart godkänd debut och blev utbytt i den 88:e minuten.

Vucinic gör 1-0 mycket starkt

Pato gör 1-1 från nära håll

Pato gör 1-2 genom ett drömmål

Vucinic gör 2-2