Lördag 25 Sep
Stockholm

Jättejakt efter Beckhamstickers

Jakten efter små klistermärken på David Beckham är enorm.
"Folk är som besatta".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kommer ni ihåg när hockeybilder var lika inne som Blondinbella är i dag? Samlarna, mestadels pojkar mellan tio och 18 års ålder, var som tokiga och paketen med bilder sålde som smör. Nu verkar en liknande fluga ha nått italienarna. Fast jakten gäller självklart fotbollsbilder, och är begränsad till en enda spelare – David Beckham.

Panini, företaget bakom samlarbilderna, har sedan en tid tillbaka blivit nedringda av samlare och fans som vill ha en bild på Beckham. Orsaken är att då albumen och paketen med de små klistermärksbilderna nådde butikerna i början av säsongen var Beckham inte klar för spel i Milan. När stjärnan sedan blev det insåg Panini att en bild på Beckham skulle vara en kassako, och ordnade en. Problemet för samlarna är att en bild på engelsmannen bara kan nås via förfrågning hos företaget, inte i butikerna.

Paninis missräkning över samlarnas intresse visade sig dock vara gravt underskattat. Telefonerna hos bolaget har gått varma hela helgen och folk har varit tokiga.

– Det är en besatthet. Sedan tidigt på lördagsmorgonen har vi blivit dränkta av telefonsamtal och e-mejl. Jag tror vi fick omkring 1000 förfrågningar på en enda dag, säger Paninis affärsdirektör Antonio Allegra enligt inside World Soccer.

– Vi kommer göra allt vi kan för att tillfredställa alla de som frågar efter ett ex. Vi vill inte ha ytterligare ett Pizzaballascenario, vilket var fallet med Pierluigi Pizzaballa, Atalantas målvakt på 60-talet, vars samlarbild var svårast av alla att hitta, fortsätter Allegra.

Förutom bilden på Beckham har nya bilder på tränarna tagits i olika skepnader – från den lugnaste till den mest upphetsade.

Nyhetsinslag om jakten på Beckhamstickers

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela