Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mutus skada drabbar Fiorentina hårt

Sport | 12/01/2009 14:30

Rumänen borta minst en månad efter ny armbågsskada.

Fiorentina får klara sig utan sin rumänske anfallsstjärna och kapten Adrian Mutu under minst en månad framöver. Mutu drabbades av ännu en skada när hans armbåge gick ur led för andra gången denna säsong i mötet mot Lecce under söndagen.

Trots att klubbens läkare omedelbart lyckades få tillbaka armbågen i rätt position så kan rumänen nu räkna med en operation inom kort.

Händelsen innebär att Fiorentina får avbryta alla tankar på spelarförsäljningar i dagsläget. Man har inte råd att låta någon av de andra anfallarna försvinna nu, skriver Tuttosport.

– Mutus situation skulle kunna få oss att överge våra planer på transfermarknaden, det är sant. Om våra spelare är övertygade om att de kan göra bra ifrån sig även med lite speltid så får de stanna, annars är det bättre att de flyttar någon annanstans, säger tränaren Claudio Prandelli till Tuttosport.

De som Prandelli förmodligen åsyftar är anfallarna Papa Waigo och Giampaolo Pazzini, som båda har fått klent med speltid under hösten, men nu väntas få betydligt viktigare roller tack vare Adrian Mutus skada.

Prandelli syftar förmodligen närmast på två flyttsugna anfallare: Papa Waigo och Giampaolo Pazzini. Båda dessa har fått sparsamt med speltid i höst men kan nu alltså få betydligt viktigare roller den närmaste tiden.

Fenomenet Adrian Mutu:

Skrivet av: