Fiorentina Serie A:s formlag

Efter 3-1 borta mot Palermo har nu Florens-klubben vunnit fyra raka i Serie A.

Efter en trevande öppning i årets Serie A har nu "Viola" kommit igång på allvar. I den sena kvällsmatchen mot Palermo i Sicilien var det aldrig något snack om vem som var det bättre laget. Publiken på Stadio Renzo Barbera, eller La Favorita, fick se bortalagets två notoriska målskyttar, Alberto Gilardino och Adrian Mutu, skjuta Palermo i sank. Gilardino inledde målskyttet i den 19:e minuten och strax innan halvtid utökade Mutu ledningen till två mål. Palermo kom ut i andra halvlek som ett nytt lag och reducerade ganska omgående genom Fabio Simplicio men närmare än så kom aldrig Palermo och Mutu kunde med sitt andra mål i den 62:a minuten säkra segern.

I och med segern klättrar Fiorentina förbi Palermo till femte plats på samma poäng som Milan och bara två poäng bakom ledande Udinese. Udinese som tidigare under dagen körde över Roma med 3-1 efter två mål av Antonio Di Natale hemma på Stadio Friuli. Roma är nu tio poäng efter tättrion Udinese, Inter och Napoli och parkerar på 15:e plats. Om tränaren Luciano Spalletti inte satt löst innan den åttonde omgången så gör han det nu. Enda positiva är att storstjärnan och kaptenen Francesco Totti gör mål igen.

Zlatan Ibrahimovic Inter blev mållösa för första gången på 3,5 år eller 61 matcher, hemma på Giuseppe Meazza i Milano. Genoa som varit ett av Serie A: överraskningslag höll emot trots en man utvisad. En sur Zlatan utmärkte sig inte särskilt och kvällens facit blev ett gult kort.