Fredag 7 Maj
Stockholm

Här är tidernas galnaste utvisning

Det var under halvtidsvilan i en norsk fotbollsmatch i division 7 som Kim André Viste tände en cigarett för att ladda om. Då blev han oförklarligt utvisad.- Jag tänkte att han måste skämta, säger Viste.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NORGE. Fotbollslaget Närbö 2 huserar i norska division 7 och att man inte är något stjärnlag står sedan länge klart. Och att spelarna heller inte tar fotbollen på största allvar blev uppenbart när spelaren Kim André Viste tände en cigarett under halvtidsvilan i en seriematch.

Men domaren Rune Ulseth reagerade blixtsnabbt och rusade fram till Viste och hans lagkamrater. Ulseth viftade snabbt med det gula kortet och kort därefter kom även det röda kortet upp.

- Då domaren blåste av för paus gick hela laget ut och satte sig vid sidan av, och då tänkte några av oss ta en cigg. När jag började röka sprang domaren över halva planen och visade mig först det gula kortet, och därefter det röda tio sekunder senare, utan att jag hade protesterat eller gjort något, säger Viste till NRK.

Ulseth, som förmodligen tog händelsen på alldeles för stort allvar, har dock en annan syn på saken.

- Då han fick gult för rökningen sa jag till honom att han måste sluta. Det nekade han till och då gav jag honom ett gult kort, och till slut ett rött för osportsligt uppträdande, säger Ulseth till aftenbladet.no.

Kommentera
Kopiera länk
Dela