Benitéz vägrar förlänga med Liverpool

- 16/01/2009, 15:40 -

Vill ha mer makt i klubben för att skriva på kontraktsförslag.

Rafael Benitez har tackat nej till Liverpools kontraktsförlag som skulle ha knutit honom till klubben fram till 2013.

Beslutet har tagits emot med stor bestörtning i klubben. Enligt Liverpool Echo är parterna överens om den ekonomiska biten och längden på kontraktet. Stötestenen är i stället att Benitez vill ha utökat inflytande över klubbens ungdomsakademi och över beslut rörande transfermarknaden. Något som de amerikanska ägarna Hick och Gilett uppenbarligen inte velat gå med på.

– Ägarna känner att att managerns beslut måste vara underställt den verkställande direktörens, men jag vet att det är jag som måste stå till svars för våra resultat inför våra fans och de är de bästa domare jag någonsin kommer att få, säger Rafa Benitez.

– Jag har stor erfarenhet av fotbollsvärlden från olika klubbar och om du inte har en sportchef och du är managern måste du ha kontrollen över fotbollsbeslut. Förvisso alltid inom gränserna för en budget som bestäms av ägaren och klubben, fortsätter spanjoren.

För Rafa Benitez finns det en viktig anledning till att tränaren och inte ägarna i så fall bör styra transferbudgeten.

– I det här scenariet vet managern hur mycket pengar han har tillgängligt och kan bestämma hur mycket han ska spendera på varje spelare beroende på lagets behov. Den enda person som kan bestämma värdet på en spelare för hans lag är managern eftersom han vet vad som behövs för att förbättra sitt lag, säger Benitez till Liverpool Echo.

Benitez är mån om att ingen ska tro att han tackar nej på grund av pengar.

– Det här handlar enbart om att jag vill tillåtas att styra Liverpool Football Club så bra som möjligt, säger Rafa Benitez till The Guardian.

Skrivet av: