Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Benitez hackar vidare på United

Sport | 12/01/2009 21:52

Liverpools tränare upprörd över att Uniteds vd är högt uppsatt inom FA.

I förra veckan gick Liverpools tränare Rafael Benitez ut och gnällde på att Manchester Uniteds tränare Sir Alex Ferguson var den enda tränaren som kunde klaga på domarna utan att något hände. "Löjlig" och "störd" svarade Ferguson dessa anklagelser med. Men Benitez ger sig inte. Nu går han vidare med tjatet om Uniteds fördelar hos, inte bara domarna, utan också det engelska fotbollförbundet – FA.

Manchester Uniteds vd David Gill har inte bara uppdrag inom klubben. Han sitter också i landets fotbollförbund och det är detta som Benitez ser som ett problem. Gills intressen i både United och FA ska enligt Liverpooltränaren vara anledningen till att United får såpass mycket fördelar från förbundet.

– Det här handlar inte om psykningar. Det fungerar inte så när en part har kontroll över allting. Psykningar är det då alla ligger på samma nivå, det är då man kan visa sig smart, säger Benitez enligt Times Online.

– Det är ett faktum att han (Gill) har massor av makt och kontroll, och sitter i flera kommitéer i FA. För mig är det väldigt konstigt.

David Gill är en av tre Premier League-representanter i FA:s styrelse. De övriga är Sir David Richards, Premier Leagues vd och Boltons Phil Gartside.

Rafael Benitez gör en härlig vurpa

Skrivet av: