Tio gula kort när Real slog Osasuna

Mästarklubben låg under i halvtid, men vände tack vare Robbens briljans.

Real Madrid fick en usel start när iraniern Javad Nekounam enkelt kunde nicka in 0-1 efter att ha slagit Pepe i en nickduell. Fansen på Santiago Bernabeustadion var missnöjda när Los Blancos gick in i halvtid i underläge.

En missnöjd Juande Ramos bytte ut Fabio Cannavaro och Wesley Sneijder i halvtid. Rafael van der Vaart pch Klaas-Jan Huntelaar fick ta över och gjorde det bra.

I andra halvlek ändrades matchbilden ganska omgående. I den 50:e minuten skar Sergio Ramos in från vänsterkanten och drog iväg ett skott som Osasunas målvakt Azpilicueta missbedömde och fumlade in i mål.

Reals ledningsmål kom i den 63:e minuten efter att Higuain först frispelat Robben till vänster i straffområdet, sen sicksackat i straffområdet för att dyka upp vid den bortre stolpen och enkelt trycka dit 2-1.

Med sju minuter kvar fick Juanfran se rött efter sitt andra gula kort. Han protesterade vilt efter att domaren missat att Pepe fällt honom i straffområdet. En klar straff som linjedomaren borde ha sett. Det delades sammanlagt ut tio gula kort i matchen.

3-1 satte Robben på egen hand i den 90:e minuten. Han bröt in i straffområdet från vänster och sköt ett skott längs marken som Azpilicueta återigen missbedömde.

Nyförvärven Huntelaar och Diarra har pumpat liv i Real Madrid och laget har på allvar tagit upp jakten på Barcelona.