Mellberg poängräddare för Juventus

Olof Mellberg kvitterade på hörna för Juventus mot Lazio. Matchen slutade 1-1.

Lazio mot Juventus på Stadio Olimpico i Serie A. Ledesma gav, lite överraskande, Lazio ledningen efter 25 minuter. Juventusmålvakten Manninger missbedömde Ledesmas långa frispark från vänster och fick se bollen gå över honom direkt i mål.

Men Juventus kom tillbaka. Och det var vår helskäggige svensk, Olof Mellberg, som stod för kvitteringen i den 30:e minuten. Med en hård nick från straffområdets mitt efter en hörna såg Olof Mellberg till att Juventus tog sig tillbaka in i matchen.

I andra halvlek visade Mellberg varför Juventus lockat över honom till Italien. Svensken var säker som högerback mot Lazios vassa anfallare Zárate, Pandev och Rocchi. I slutminuten ville Lazio ha en straff, men domaren friade Molinaro. 1-1 blev slutresultatet.

Albin Ekdal fick återigen plats på bänken. Men den unge svensken blev även kvar där hela matchen.

Juventus behåller andraplatsen på 40 poäng och är nu tre poäng efter serieledarna Inter. Lazio blir kvar på sjundeplatsen, en poäng före Roma.