Noel Gallagher hyllar Kaká

Oasisstjärnan och Man City-supportern hyllar eventuella köpet av Kaká.


Oasisstjärnan Noel Gallagher bloggar om sitt älskade Manchester City, och klubbens påstådda rekordbud för Milanmittfältaren Kaká, skriver brittiska musiktidninen NME.

Budet på runt 1,2 miljarder kronor kommer, om det går igenom, bli det högsta någonsin inom fotbollsvärlden. På sin officiella blogg skriver Gallagher att transfern varit det huvudsakliga samtalsämnet i Oasislägret innan bandets spelning i Berlin under söndagskvällen.

– Det vardagliga snacket har dominerats av historien om Kakás flytt till allsmäktiga Man City, skriver Noel Gallagher, och fortsätter:

– Så, det ser ut som Robinho faktiskt bara var början! Kolossala summor pengar pratas det om. Obscena, har några sagt. Alex Fergusons min på presskonferensen i går var i sig värd 1,2 miljarder. Han såg riktigt chockad ut.

Gallagher försvarar också kritiken som menar att övergången inte är i klubbens anda. "Skit i moralen", skriver han. "Skit i Arsene Wenger och hans socialistiska fotbollsnonsens. Skit i allt skitsnack om att klubben förlorar sin identitet. Vilken identitet? Faktumet att vi har varit luspanka i 30 år?, skriver den alltid lika välartikulerade storebror Gallagher, enligt NME.

Slutligen undrar Noel Gallagher skämtsamt om de nya ägarna inte kan ersätta Man Citys spelartröjor också.

– Ingen gillar ju den nuvarande ändå.

Se när Noel Gallagher kysser Man City-tröjan:

Oasis spelar på Scandinavium i Göteborg 25 januari och på Globen i Stockholm 28 januari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.