Måndag 5 Dec
Stockholm

"Liam sjunger som en jävla kratta"

Oasis sågade av kritikerna efter Göteborgskonserten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brittiska rocklegenderna Oasis är i Sverige. Under söndagskvällen spelade bandet inför runt 6 000 personer på Scandinavium i Göteborg, och på onsdag kommer de till Globen i Stockholm. Rapporterna från Göteborgskonserten vittnar dock om ett mindre fiasko.

Expressens Anders Nunstedt direktrapporterade från konserten i sin blogg. Han använder hårda ord om sina forna favoriter.

"Liam sjunger som en jävla kratta. Det här är inte Oasis. Det här bröderna Gallagher som turnerar med bandet de skapade, och förlorade", skriver Nunstedt, och fortsätter med att såga låt för låt.

"Nu spelade de precis Slide away, och jag lovar: den lät tuffare när jag spelade den tillsammans med min son på Guitar hero i förmiddags".

Om den gamla favoriten Wonderwall:

"Den här låten betydde mycket för mig. Och den har haft en viktig betydelse långt in på 2000-talet. Men den låter bara - bedrövligt. Bandet spelar grötigare än tomtar och Liam sjunger som en otajmad nisse", skriver Nunstedt.

Även Göteborgs-Postens utsände, Daniel Claeson, är besviken på Liams röst som förstörde konserten. Recensionen får blygsamma två av fem fyrar, och innehåller vassa sågningar.

"I Cigarettes & alcohol, Slide away och Morning glory är rösten helt slut, totalt kaputt. Han ligger konstant en kvartston lågt och kniper effektivt av varenda av de en gång så kaxiga ändelserna. Det är rent plågsamt att höra. Plågsamt och ledsamt".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.