Polisen söker mördare på Anfield i kväll

Den innebrända treåringen Francesca Bimpson i centrum när Liverpool och Everton drabbar samman.


Det blir en känslosam match i kväll när Liverpool tar emot Everton på Anfield. Det superheta Merseysidederbyt kommer att tillägnas treåriga Francesca Bimpson som brändes ihjäl när hennes hem eldhärjades förra månaden. Polisen misstänker att det rör sig om mordbrand. Bland annat kommer ett meddelande att spelas upp där polisen vädjar om information från allmänheteten. Över 45 000 personer kommer att följa matchen live på Anfield.

En talesman för Liverpool FC säger att "alla i staden har blivit förkrossade över den onödiga förlusten av ett ungt liv".

Inför matchen sa Liverpools tränare Rafa Benitez att kvällens derby är hans största hittills.

– Alla derbymatcher är viktiga, men den här är kanske ännu större då vi leder Premier League, sa spanjoren som fått sitt lag att prestera även i England.

För Everton kan derbyt förverkliga två saker: att man närmar sig Aston Villa på fjärdeplatsen samtidigt som man sätter hinder för att Liverpool vinner ligan. Tränaren David Moyes är övertygad om att laget har chansen att växa ur lillebrorskomplexet.

– Jag tycker att vi har självförtroendet och förhoppningsvis kan vi visa det under matchen, säger han till Liverpool Echo.

Senaste mötet mellan klubbarna slutade med en 2-0-seger för Liverpool där Fernando Torres gjorde två mål inom tre minuter.

Liverpool - Everton

Canal+Sport1

21.00

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!