Tisdag 3 Aug
Stockholm

Guidetti uttagen i Mancinis trupp: "Det är helt otroligt"

Talangen John Guidetti, 18, har tagit Sverige med storm under de senaste månaderna. Nu ser han ut att ha tagit ännu ett steg i utvecklingen då Roberto Mancini tagit med honom i Manchester Citys trupp till USA-turnén. "Det är maxat alltså, helt otroligt", säger Johns pappa, Mike Guidetti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANCHESTER. Om bara ett par dagar åker storlaget Manchester City till USA för att inleda sin försäsongsturné. City kan stoltsera med stjärnor som Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor och nyförvärvet Yaya Touré. Men tränaren Robert Mancini har också funnit plats i truppen för svenske talangen John Guidetti, som i mitten av april fyllde blott 18 år.

Supertalangen, som är känd för sin attityd, tog beskedet med stort lugn enligt pappa Mike Guidetti.

- Han bara konstaterade "jag är med", säger Mike Guidetti enligt TT.

Pappan vill dock påpeka att sonen trots det är ödmjuk och kommer att ta sig an den stora utmaningen med största respekt. Samtidigt tänker 18-åringen inte vara rädd för att ta sin plats i laget.

- Men i ett lag med spelare som Tevez och Adebayor så gäller framför allt att vara ödmjuk. John är oerhört laddad, han vill spränga sina egna gränser. Det här är ju laget (Manchester City) som har resurserna att göra det Chelsea har gjort tidigare, säger Mike Guidetti.

Även om platsen i truppen till USA-turnén är ett stort framsteg för Guidetti innebär det inte automatiskt en plats i Mancinis lag till kommande säsong. Guidetti har ännu inte gjort sin debut i a-laget, men kan alltså komma att få chansen i USA, något som gör pappa Mike överlycklig.

- Det är maxat alltså, helt otroligt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela