- Foto: BJÖRN LINDGREN/AP/SCANPIX

I kväll inleds AIK:s pengajakt

AIK fick en drömlöttning när motståndarna till Champions League-kvalet blev luxemburgska Jeunesse d'Esch. I kväll spelas det första mötet av två och AIK:s jakt på miljonerna inleds därmed. Klarar sig de regerande svenska mästarna fram till play-off-spelet är de garanterade 20 miljoner kronor.


Matchdagar:

2010-07-13: Klockan 19:00 AIK - A.S. La Jeunesse d'Esch

2010-07-21: Klockan 17:00 A.S. La Jeunesse d'Esch - AIK

STOCKHOLM. Luxemburgska Jeunesse d'Esch som AIK kvalar mot i den andra kvalomgången till Champions League måste man bara kalla en drömlottning för stockholmarna. Jeunesse d'Esch kommer från staden Esch-sur-Alzette i den sydvästra delen av landet. En stad med färre invånare än vad det ryms på Råsunda.

I kväll spelas det första mötet av två och det är på Råsunda det inledande mötet ska äga rum. AIK, vars plånbok inte är den tjockaste, har under våren tappat ungefär 3500 personer till varje hemmamatch jämfört med fjolårssäsongens snitt. Det är en bidragande orsak till att eventuella vinstpengar i europaspelet skulle vara guld värda för de regerande svenska mästarna.

Om AIK ska få rejäla segersummor krävs det dock att laget både slår ut Jeunesse och motståndaren i den tredje kvalomgången som laget då avancerar till. Då är man i play-off om platser i gruppspelet och garanterade en ersättning på 2,1 miljoner som minimum, motsvarade ungefär 20 miljoner kronor.

Nyheter24 kommer bevaka matchen, som startar 19:00. En sammanfattning kommer finnas att läsa efter slutsignalen.

AIK
/
/
CL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!