AIK vann i CL-kvalet - miljonerna lite närmare

- 13/07/2010, 20:52 -
AIK var starkare än luxemburgska Jeunesse d'Esch i det första mötet lagen emellan.

AIK var starkare än luxemburgska Jeunesse d'Esch i det första mötet lagen emellan.

PONTUS LUNDAHL/AP/SCANPIX

AIK spelade i kväll det första mötet av två mot luxemburgska Jeunesse d'Esch i Champions League-kvalets andra omgång. Stockholmslaget kunde till slut gå segrande ur matchen som inte höll det högsta underhållningsvärdet - och är nu ett steg närmare miljonerna.

STOCKHOLM. AIK spelade i kväll det första mötet utav två mot luxemburgska Jeunesse d'Esch - som lottats fram till stockholmarnas motståndare i CL-kvalets andra omgång. Jeunesse d'Esch kommer från staden Esch-sur-Alzette i den sydvästra delen av landet.

Matchen inleddes oerhört tempofattigt och inget utav lagen lyckades bryta igenom det andra eller skapa farliga målchanser. Oftast var det AIK som rullade runt bollen i backlinjen och Jeunesse d'Esch backade hem.

11 515 personer var på Råsunda och AIK-fansen försökte stärka sitt lag i inledningen genom att mäktigt skylta med en banderoll med texten "We're gonna win the Champions League" - det klassiska Jos Hooiveld-citatet. I halvtid spreds dock inte samma positiva anda från publiken då AIK-spelarna buades ut till omklädningsrummet.

I den 54:e minuten blev Goran Ljubojevic ersatt av Admir Catovic och 18-årige Pontus Engblom flyttade samtidigt upp som forward. Tre minuter senare gav Sundsvallsonen AIK ledningen genom ett skott från nästan ingen vinkel alls. Det blev också matchens enda mål och alltså åker man till returen i Luxemburg med en 1-0-ledning i ryggsäcken.

I och med vinsten är AIK nu ett steg närmare miljonerna som finns att hämta i ett eventuellt play-off-spel. Om man ska nå dit måste man dock slå ut Jeunesse d'Esch och motståndarna i den tredje kvalomgången.