AIK var starkare än luxemburgska Jeunesse d'Esch i det första mötet lagen emellan.
AIK var starkare än luxemburgska Jeunesse d'Esch i det första mötet lagen emellan. - Foto: PONTUS LUNDAHL/AP/SCANPIX

AIK vann i CL-kvalet - miljonerna lite närmare

AIK spelade i kväll det första mötet av två mot luxemburgska Jeunesse d'Esch i Champions League-kvalets andra omgång. Stockholmslaget kunde till slut gå segrande ur matchen som inte höll det högsta underhållningsvärdet - och är nu ett steg närmare miljonerna.


Matchdagar:

2010-07-13: Klockan 19:00 AIK - A.S. La Jeunesse d'Esch

2010-07-21: Klockan 17:00 A.S. La Jeunesse d'Esch - AIK

STOCKHOLM. AIK spelade i kväll det första mötet utav två mot luxemburgska Jeunesse d'Esch - som lottats fram till stockholmarnas motståndare i CL-kvalets andra omgång. Jeunesse d'Esch kommer från staden Esch-sur-Alzette i den sydvästra delen av landet.

Matchen inleddes oerhört tempofattigt och inget utav lagen lyckades bryta igenom det andra eller skapa farliga målchanser. Oftast var det AIK som rullade runt bollen i backlinjen och Jeunesse d'Esch backade hem.

11 515 personer var på Råsunda och AIK-fansen försökte stärka sitt lag i inledningen genom att mäktigt skylta med en banderoll med texten "We're gonna win the Champions League" - det klassiska Jos Hooiveld-citatet. I halvtid spreds dock inte samma positiva anda från publiken då AIK-spelarna buades ut till omklädningsrummet.

I den 54:e minuten blev Goran Ljubojevic ersatt av Admir Catovic och 18-årige Pontus Engblom flyttade samtidigt upp som forward. Tre minuter senare gav Sundsvallsonen AIK ledningen genom ett skott från nästan ingen vinkel alls. Det blev också matchens enda mål och alltså åker man till returen i Luxemburg med en 1-0-ledning i ryggsäcken.

I och med vinsten är AIK nu ett steg närmare miljonerna som finns att hämta i ett eventuellt play-off-spel. Om man ska nå dit måste man dock slå ut Jeunesse d'Esch och motståndarna i den tredje kvalomgången.

AIK
/
/
CL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.