Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lecce värvar Patos polare

Sport | 23/01/2009 16:07

Milanstjärnan: "Edinho är som en storebror för mig".

Milan värvade megatalangen Pato från brasilianska Internacional innan han hade fyllt 18. I Porto Alegreklubben Internacional var den sex år äldre Edinho den som tog hand om Pato.

Nu är den defensive mittfältaren Edinho klar för Lecce - en klubb som är känd för att tidigt scouta talanger från världens alla hörn för att göra dem till toppspelare.

– Edinho är som en storebror för mig. Han har sett mig växa upp i Internacional, han har hjälpt mig och alltid varit nära mig, säger Pato till La Gazzetta dello Sport.

Pato är övertygad om att Lecce har gjort en bra värvning.

– Jag tror att han har en bra karriär framför sig i Serie A. För förutom att vara en bra spelare är han också en spelare som gör skillnad, en personlighet, en sådan som man bygger en grupp kring. Han är som Gattuso, en som alltid vet hur man bättrar på moralen hos lagkamraterna och som håller gruppen enad med rätt mått anspänning, säger Pato till La Gazzetta dello Sport.

Edinho:

Pato i Internacional 2006:

Sud Sound Systems Leccehyllning:

Skrivet av: