"Kaká tänker sig en framtid i Real"

Lagkamraten tror att både Kaká och Pato kommer att hamna i Real Madrid förr eller senare.


Mittfältaren Emersons tid i Real Madrid var ingen succé. Nu spelar han i Milan, där han då och då får hoppa in och täcka upp bakom offensiva stjärnor som Kaká. I en intervju med den spanska sporttidningen As berättar han om hur Kaká upplevt den senaste veckans turbulens.

– Han kunde inte gå till Manchester City som inte spelar i Champions League och som inte är en storklubb. Om Kaká byter klubb är det till en av de stora, för han är ett fenomen, säger Emerson.

I sommar kommer Real Madrid att välja en ny ordförande. Klubbens förra sportchef Arrigo Sacchi tror att den förrförra – Florentino Perez – kommer att kandidera med en värvning av Kaká som vallöfte.

Emerson skulle inte råda Kaká att tacka nej till "Los Merengues".

– Jag har alltid sagt att Real Madrid har velat ha Kaká sedan två år. För att verkligen vara en stor spelare behöver du ta vägen om Real Madrid. Får Kaká chansen att gå dit tycker jag inte att det är något att fundera över. Dessutom behäver man inte spela på Nyårsdagen i spanien, säger Emerson och skrattar.

Den gamle mittfältaren tvekar inte att placera ytterligare en brasilansk Milanspelare i Real.

– Till exempel Pato vet jag en dag kommer att spela i Real Madrid för han har sagt till mig att det vore det allra största för honom. Det är självklart att alla de stora spelarna vill spela i Real Madrid någon gång, och Kaká är en av dem, säger Emerson till As.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.