Stockholm

"Kaká tänker sig en framtid i Real"

Lagkamraten tror att både Kaká och Pato kommer att hamna i Real Madrid förr eller senare.


Läs mer

Mittfältaren Emersons tid i Real Madrid var ingen succé. Nu spelar han i Milan, där han då och då får hoppa in och täcka upp bakom offensiva stjärnor som Kaká. I en intervju med den spanska sporttidningen As berättar han om hur Kaká upplevt den senaste veckans turbulens.

– Han kunde inte gå till Manchester City som inte spelar i Champions League och som inte är en storklubb. Om Kaká byter klubb är det till en av de stora, för han är ett fenomen, säger Emerson.

I sommar kommer Real Madrid att välja en ny ordförande. Klubbens förra sportchef Arrigo Sacchi tror att den förrförra – Florentino Perez – kommer att kandidera med en värvning av Kaká som vallöfte.

Emerson skulle inte råda Kaká att tacka nej till "Los Merengues".

– Jag har alltid sagt att Real Madrid har velat ha Kaká sedan två år. För att verkligen vara en stor spelare behöver du ta vägen om Real Madrid. Får Kaká chansen att gå dit tycker jag inte att det är något att fundera över. Dessutom behäver man inte spela på Nyårsdagen i spanien, säger Emerson och skrattar.

Den gamle mittfältaren tvekar inte att placera ytterligare en brasilansk Milanspelare i Real.

– Till exempel Pato vet jag en dag kommer att spela i Real Madrid för han har sagt till mig att det vore det allra största för honom. Det är självklart att alla de stora spelarna vill spela i Real Madrid någon gång, och Kaká är en av dem, säger Emerson till As.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.