Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Touré: ”Jag nobbade United för City”

Hade chansen att gå till United.
1 av 2

Hade chansen att gå till United.

David Ramos/AP/SCANPIX

Yaya Touré kunde ha spelat i Manchester United. Nu blir det istället spel i lokalrivalen City.
2 av 2

Yaya Touré kunde ha spelat i Manchester United. Nu blir det istället spel i lokalrivalen City.

Kin Cheung/AP/SCANPIX

Sport | 24/07/2010 11:31

Yaya Touré nobbade Manchester United förra sommaren och har nu skrivit på för lokalrivalen City.– Jag valde City för att de inte vunnit något på länge, säger stjärnan.

MANCHESTER. Tidigare i somras skrev Yaya Touré på för storsatsande Manchester City. Mittfältaren blev därmed den högst betalada spelaren i Premier League, med en veckolön på 2,2 miljoner kronor. Men den storväxta ivorianen kunde ha spelat i värsta rivalen Manchester United.

– Förra året var Manchester United intresserade av att värva mig. När jag diskuterade en förlängning av mitt kontrakt, frågade United om jag vill skriva på för dem. I fotboll vet du aldrig vad som kommer att hända imorgon, säger stjärnan enligt The Mirror.

En stor anledning till att det blev City, förutom att brorsan Kolo redan spelar där, är att mittfältaren vill vara med att göra en klubb framgångsrik.

– United är en stor klubb, en av de största i världen. Men jag valde City för att de inte vunnit något på länge. Det var väldigt viktigt för mig att komma till en klubb om de är på väg att bli bra. Det är härlig känsla att komma in och se allt förändras.