Lördag 13 Aug
Stockholm

Jönsson tar över Rosenborg

Den svenske tränaren ersätter Eric Hamrén.
1 av 2
Den svenske tränaren ersätter Eric Hamrén. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Jan Jönsson tar över Rosenborg.
2 av 2
Jan Jönsson tar över Rosenborg. Foto: BILDBYRÅN

Eric Hamréns ersättare är funnen. Den svenske Stabæktränaren, Jan Jönsson, blir den som tar över Rosenborg.– Vi är mycket nöjda. Vi har haft en bra dialog med Stabæk hela tiden och hade ett möte i slutet av juni då mycket blev klart, säger Rosenborgs styrelseordförande Terje Svendsen

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TRONDHEIM. Eric Hamrén lämnade Rosenborg för det svenska landslaget. Nu har den norska mästarklubben hittat hans ersättare: svensken Jan Jönsson.

Det är den norska tidningen Aftenposten som skriver att att den 50-årige tränaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Vi är mycket nöjda. Vi har haft en bra dialog med Stabæk hela tiden och hade ett möte i slutet av juni då mycket blev klart, säger Rosenborgs styrelseordförande Terje Svendsen, som bekräftar att båda parterna hade ett möte innan jul, till Aftenposten.

Han fortsätter att hylla Jönsson:

– Han står för det som RBK står för: kul och offensiv fotboll. Och han har gjort ett utmärkt jobb för Stabæk. Jag ser fram emot att arbeta med Jönsson, säger Svendsen.

Europa lockade

Huvudpersonen själv är minst lika nöjd med övergången och ser fram emot att få sätta igång.

– Jag har varit i Stabæk i sex år. Det ska bli spännande i januari. Faktumet att klubben alltid strävar efter att nå Europa var något som lockade mig. Det känns väldigt inspirerande att ta över den här klubben, säger han till tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.