Söndag 5 Dec
Stockholm

Canal Plus storsatsar - ansiktslyft för La Liga väntar

Lasse Granqvist och Jens Fjellström.
1 av 2
Lasse Granqvist och Jens Fjellström. Foto: Canal Plus
La Liga-bloggaren, Hassan Alavi. Följ hans blogg, La Española, här på Nyheter24.
2 av 2
La Liga-bloggaren, Hassan Alavi. Följ hans blogg, La Española, här på Nyheter24. Foto: Nyheter24

Tv4 har länge kontrollerat La Liga-sändningarna. Men nu är det dags för Canal Plus att ha hand om dem - och de planerar ett rejält ansiktslyft.– Det kommer bli studioinramningar kring matcherna, berättar kanalens PR-chef Ulrika Westerberg för Nyheter24:s La Liga-bloggare, Hassan Alavi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
La Española

Följ Hassan Alavis La Liga-blogg, La Española.

STOCKHOLM. Canal Plus har som bekant övertagit sändningarna från Tv4 för den spanska toppfotbollen. Nysatsningen hade dock sitt pris - de blev av med Premier Leauge.

Vad som skulle hända med kanalens Premier League-experter, Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Jonas Dahlquist, var naturligtvis ett stort frågetecken. Rykten menade att Canal Plus skulle plocka in experter från Tv4 - något som nu förnekas av PR-chefen Ulrika Westerberg.

– Det blir Canal Plus kommentatorer, experter och programledare med Lasse Granqvist i spetsen. Jag återkommer med vår La Liga-uppställning senare i augusti, säger hon till Nyheter24:s La Liga-bloggare Hassan Alavi.

Vad som kommer att ske med Fjellström är fortfarande osäkert. Det mesta tyder på att han blir kvar, men det är fortfarande inte säkert om han kommer att vara med i teamet som kommer att ha hand La Liga-sändningarna till hösten 2012.

– Det kommer bli studioinramningar kring matcherna. Vi sitter just nu och planerar våra studiosändningar. Du får veta mer veckan innan ligastart om hur vi tänker oss premiären och våra La Liga-sändningar, säger hon till Nyheter24:s La Liga-bloggare.

Sänder upp till fem matcher

De senaste åren har det alltså varit Tv4 som har haft hand om sändningarna. Produkten har marknadsförts med löftet "upp till fem matcher per dag". Frågan är om Canal Plus kan fortsätta leva upp till Tv4:s smaskiga löfte?

– Canal Plus Sport 1 kommer sända tre till fem matcher varje helg. Ytterligare några matcher kommer att sändas i nya Canal+ Fotboll, säger Westerberg, som menar att de flesta matcherna kommer att sändas i Canal Plus Sport 1 och några få i den nya kanalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela