David Ngog (på bild) utsattes för en rasistattack.
David Ngog (på bild) utsattes för en rasistattack. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Uefa utreder rasistattack mot Liverpool

Apljud mot Liverpools mörkhyade spelare kan komma att kosta makedoniska Rabotnicki en hel del. Uefa kommer nämligen att utreda incidenterna från gårdagens drabbning mellan lagen.


SKOPJE. Uefa tänker utreda rasistattacken som riktades mot Liverpools mörkhyade spelare, David Ngog och David Amoo, när "the Reds" drabbades samman med Rabotnicki i Europa League-kvalet i går.

De ilskna hemmafansen, som fick se Ngog göra båda målen när makedonska Rabotnicki föll med 2-0, gjorde apljud mot spelarna - något som nu alltså kan komma att ge efterföljer för Rabotnicki.

– Vi är medvetna om incidenten, men vi väntar på rapporterna från delegaterna och domaren, säger en Uefa-talesman till enligt Guardian.

Dömdes till böter

Det är inte första gången makedonierna gör bort sig. När landslaget mötte England i en landskamp 2003 fick de mörkhyade spelarna Emile Heskey, Ashley Cole och Sol Campbell utstå rasistattacker. Till slut fick det makedonska förbundet böter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.