Stefan Selakovic håller fortfarande modet uppe.
Stefan Selakovic håller fortfarande modet uppe.

Selakovic håller modet uppe

Det är inte så mycket som talar för IFK Göteborg inför kvällens svåra returdrabbning med AZ Alkmaar. Men än har inte Stefan Selakovic gett upp drömmarna om avancemang.– Klart att vi har chanser, säger mittfältaren till Nyheter24.


GÖTEBORG. Europadrömmarna ser ut att gå i kras. Med 2-0 i baken är det inte mycket som tyder på att IFK Göteborg kan vända och vinna när det holländska laget AZ Alkmaar kommer på besök i kväll.

"Blåvitt" måste göra minst två mål samtidigt som de håller nollan för att ta returmötet i Europa League-kvalet till förlängning. En uppgift som är lättare sagd än gjord.

– Klart att vi har chanser. Men  vi hade gärna vilja ha haft ett mål med oss från första mötet, säger Stefan Selakovic när Nyheter24 ringer upp.

Vad måste ni göra för att ta er vidare?

– Först och främst får vi inte släppa in mål. Sen blir det att ta vara på våra chanser. de kommer säkert vilja ha mycket boll och spela av matchen. Men vi måste ju fram. Samtidigt kan man inte vara för offensiva. Får vi ett mål på oss måste vi helt plötsligt göra fyra mål.

Bara timmarna inför avspark har endast sålt drygt 8 000 biljetter. Lite med tanke på att det är en så pass viktig match, menar Selakovic. Det har han nog rätt i, eftersom IFK behöver all hjälp som de kan få från sina supportrar för att de ska kunna vända på det här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.