Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK ställs mot bulgariskt mästarlag

- 06/08/2010, 15:54 -
AIK ställs mot de bulgariska mästarna.
1 av 2

AIK ställs mot de bulgariska mästarna.

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Elfsborg får försöka knäcka italienska Napoli.
2 av 2

Elfsborg får försöka knäcka italienska Napoli.

ADAM IHSE/SCANPIX

Medan Elfsborg ställs mot italienska Napoli får AIK ta sig an det bulgariska mästarlaget Levski Sofia. Särskilt bra koll på sina blivande motståndare har de inte heller.– Än så länge vet jag inte så mycket mer än att de slog ut Kalmar, säger AIK:s assisterande tränare, Björn Wesström, till Nyheter24.

SOLNA. Levski Sofia körde helt och håller över Kalmar FF och vann med sammanlagt 6-3. Nu väntar ännu en klubb från Sverige - de regerande mästarna AIK.

"Gnaget" fick en direktplats till playoff-spelet till Europa League efter att blivit utslagna av Rosenborg i Champions League-kvalets tredje omgång. Nu ställs de alltså mot de bulgariska mästarna Sofia och får inleda dubbelmötet på hemmaplan.

– Än så länge vet jag inte så mycket mer än att de slog ut Kalmar, säger AIK:s assisterande tränare, Björn Wesström, till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Bulgariska ligan är inte en liga som jag precis följer.

"Ska göra så bra ifrån oss som möjligt"

AIK åkte som bekant ut med dunder och brak mot norska Rosenborg. "Gnaget" lyckades inte få hål på storklubben en enda gång och föll sammanlagt med 4-0.

Men trots att Champions League inte längre är möjligt ser Wesström fram emot att få ställas mot Levski Sofia.

– Det känns lika hett som det gör för Elfsborg. Vi är fortfarande kvar och vi ska försöka göra så bra ifrån oss som möjligt.

Elfsborg reser till Italien

Elfsborg, som krossade makedonska Teteks med totalt 7-1, ställs mot italienska Napoli. En motståndare som med alla förmodan kommer att bli svår att knäcka.